• 078 - 6137623
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Ons

't Ramsjgat is een boekhandel gelegen in het centrum van Dordrecht.

Boekhandel 't Ramsjgat is sinds 1993 actief in het Dordtse boeken-landschap. Ons handelsmerk: de nieuwste boeken voor een geweldig lage prijs!

Onze boeken
We verkopen twee soorten boeken. Ten eerste hebben we een groot en continu actueel aanbod licht beschadigde boeken. Deze beschadigingen (krasjes, deukjes) zitten alléén aan de buitenkant van het boek en vallen vaak nauwelijks op. Door deze beschadigingen mogen we de boeken verkopen onder de vaste boekenprijs en uw voordeel is dus dat deze boeken gemiddeld 40 % goedkoper zijn dan in de reguliere boekhandel. U vindt de nieuwste bestsellers bij ons vaak al enkele weken na verschijning, maar welke titels wanneer en in welke aantallen binnenkomen is vaak onbekend. Dit is de charme van ’t Ramsjgat: bij ons wordt u steeds verrast!
Ten tweede vindt u bij ons een prachtig aanbod ramsjboeken. Dit zijn mooie, onbeschadigde en soms ook zeldzame uitgeversrestanten. Check dus regelmatig deze site want soms hebben we nog exemplaren van titels die landelijk al uitverkocht zijn.
Licht beschadigd of niet, voor al onze boeken geldt dus:
nieuw (dus eerstehands) en met een gemiddelde korting van 40%!!
In onze winkel vindt u alle genres maar we hebben een naam op het gebied van literatuur, kunst, kook- en kinderboeken (met name hele mooie prentenboeken). Bijna wekelijks is er nieuw aanbod. Niet alles hiervan staat online dus grijp uw kans in de winkel want niet iedere titel is direct weer aan te vullen.

Service
De lage prijzen gaan bij ’t Ramsjgat niet ten koste van de service. Wij adviseren u graag over nieuwe (of ónze) favorieten voor u zelf of voor een cadeau. Daarnaast kunt u in de winkel of via de site een boek reserveren. Zodra wij het boek binnen hebben krijgt u bericht en houden we het voor u vast.

Waarom geen webshop?
Bij ’t Ramsjgat kunt u boeken reserveren of bestellen. Wij hebben dus géén webshop met een directe betalingsfunctie. Dit doen we bewust zo.
Wat er bij ons aan boeken binnenkomt is voor ons ook vaak een verrassing en de voorraad ervan is vaak beperkt. Zeker als het titels zijn die nog maar nét zijn verschenen. Heeft u op tijd gereserveerd dan heeft u alvast een exemplaar. Zouden we wat overblijft op de website zetten dan zijn deze titels in no time weg en blijft er voor onze trouwe winkelbezoekers niets over. Dat vinden we niet gepast. Onze winkel hoort de plek te zijn waar je de nieuwste en verrassendste boeken vindt. Gelukkig blijven er nog héél veel interessante boeken over die op de website komen en die u dus rustig thuis kunt bekijken en reserveren. Reserveren doet u door ons een e-mail te sturen. Dat kan via de website door op de reserveringsknop te klikken (bij: onze boeken).

Disclaimer
Het nadeel van geen webshop hebben is dat alle boeken handmatig van de site (tijdelijk) worden verwijderd als het laatste exemplaar is verkocht.
Daarbij kan wel eens iets mis gaan. Ook als er meer reserveringen tegelijk komen kan het voorkomen dat we toch ‘nee’ moeten verkopen, ook al staat het boek nog op de site. Hopelijk heeft u hiervoor begrip. Meestal komen de gewenste titels een volgende keer weer binnen.

Ruilen
Mocht u een boek willen retourneren dan kan dat. Wij geven geen geld terug maar ruilen is altijd mogelijk. Het te ruilen boek dient uiteraard zonder leessporen te zijn. Mocht u bij het ruilen geen keuze kunnen maken, dan krijgt u een tegoedbon.
Winkel 't Ramsjgat

Misdrukken
Het komt hoogstzelden voor, maar toch kan het zijn dat een door u gekocht boek ook aan de binnenzijde beschadigd is of dat er pagina’s of katernen ontbreken. In alle gevallen dat de volledige tekst niet meer te lezen is of dat er katernen ontbreken of zijn verwisseld geldt het boek als een misdruk. Misdrukken vallen dus niet onder de licht beschadigde boeken. Wij kunnen onmogelijk alle boeken hierop controleren, maar wanneer uw boek een misdruk blijkt te zijn kunt u dit te allen tijde bij ons terugbrengen, en krijgt u uw geld retour.

Boekenbonnen
Bij ons kunt u helaas geen Nationale Boekenbonnen of VVV-cadeaukaarten inwisselen. Tegenwoordig zijn dit digitale kaarten waarvoor aparte afleesapparatuur benodigd is. Verder moeten we een zeer forse commissie betalen over de aankopen. Daarom hebben we besloten deze kaarten niet te accepteren.

Wél hebben wij een eigen Ramsjgat Boekenbon die u bij ons kunt aanschaffen. Leuk om cadeau te geven bijvoorbeeld. Uiteraard kan deze bon alleen in onze winkel worden besteed.

Locatie
U vindt ons in de langste winkelstraat van Nederland, de Voorstraat, aan de rand van het centrum: tegenover de Wereldwinkel en op een steenworp afstand van het Hof van Nederland en dichtbij het Dordts Museum. Er is een (beperkte) mogelijkheid om te parkeren voor de deur. Dit is echter kort-parkeren en het is niet gratis. Schuin voor de winkel staat een fietsenstalling.

Kunstrondje Dordt/Boekenmarkt
Inmiddels landelijk bekend is het altijd verrassende Kunstrondje Dordt. Iedere eerste zondag van de maand bent u tussen 12:00 en 17:00 uur welkom in de leukste antiekwinkels, kunsthandels, antiquariaten etc. van Dordt. Vaak zijn er speciale activiteiten. Wij doen hier uiteraard aan mee. Vanaf de maand april (t/m december) zijn wij zelfs iedere zondag geopend. Traditioneel pakken we op de eerste zondag van juli flink uit tijdens de jaarlijkse Dordtse Boekenmarkt.

Nieuwsbrief
Naast een actuele website proberen we onze klanten ook door middel van nieuwsbrieven op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen over ’t Ramsjgat. U kunt zich voor die brieven aanmelden door ons een mailtje te sturen naar info@ramsjgat.nl.