• 078 - 6137623
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boekstatus

Filter

Zoeken in onze boeken

Luca Cesari - Een kleine geschiedenis van pasta. Hoe tien pastagerechten de wereld veroverden

Categorie: Eten & Drinken
Boekstatus: Ramsj
Prijs: 27,99 9,90

Een kleine geschiedenis van pasta van culinair historicus Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.


Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken.

Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese?

In Een kleine geschiedenis van pasta belicht culinair historicus Luca Cesari op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten. Zowel de klassieke, de populairste als de innovatiefste varianten van deze bekende gerechten komen voorbij.

Een kleine geschiedenis van pasta van Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.

‘Toch is dit een verrukkelijk heilige huisjes omver schoppend boek, zeer kundig uitgezocht. Een aanrader dus, waarvan ik hoop dat ook heel veel Italianen het lezen.’ – De Volkskrant

Auteur Luca Cesari
ISBN/ EAN 9789026356469
Bindwijze Hardback
Pagina's 303
Uitgever Ambo | Anthos
Verschijningsdatum 29-06-2021
Afmetingen (H*B*D in mm) 223 x 147 x 29
Taal Nederlands
Reserveer dit boek