Een reis door het jaar in kleine geschiedenissen en grote gerechten van soezen en moussen tot kroketten, tarteletten & bonbons. Geserveerd in 54 uitgebreide menu's voor alleseters, geheelonthouders, veganeusjes, carnivoren, culi's en normale mensen.
Een avond met vrienden aan tafel. Heel leuk en toch ook wat stressvol: er moet een menu verzonnen én gekookt worden. Kijkend in kookboeken en tijdschriften dienen de ideeën zich aan, maar als alle notities en uitgescheurde pagina's naast elkaar liggen, blijken het vier voorgerechten en een dessert, zonder hoofdgerecht. Of uw liefde voor deeg leverde een menu op waarbij alle gangen een jasje hebben, gefrituurd, gestoomd of gebakken... Hoe dan wel? Over het samenstellen van een goed menu valt van alles over te weten en ontdekken.
Mari Maris werkt haar leven lang als chef, de laatste jaren in haar eigen groenterestaurant. Ze is ook groenteboerin, maker van vijf succesvolle kookboeken en ontwierp en fotografeerde dit boek zelf. De pers noemde Mari’s eerste boek de Groentebijbel onmisbaar en kroonde haar tot Groentekoningin van Nederland. Mari wordt ook wel de Ottolenghi zonder de lange ingrediëntenlijsten genoemd. Op Instagram (@_mari_maris) post ze dagelijks recepten en geestige kookfilmpjes, ook verschijnt ze regelmatig op FoodTube.
Auteur | Mari Maris |
ISBN/ EAN | 9789048844869 |
Bindwijze | Hardback |
Pagina's | 568 |
Uitgever | Carrera |
Verschijningsdatum | 04-10-2019 |
Afmetingen (H*B*D in mm) | 258 x 198 x 46 |
Taal | Nederlands |