• 078 - 6137623
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boekstatus

Filter

Zoeken in onze boeken

Paul Feyerabend - Tijdverspilling. De autobiografie van Paul Feyerabend

Categorie: Filosofie
Boekstatus: Licht beschadigd
Prijs: 24,95 16,50

"De vurige geestdrift, de bestudeerde nonchalance van een van de zeer weinige ware anarchisten en vrije geesten in het moderne academisch-filosofische leven komen prachtig tot uiting in deze memoires. Dat geldt ook voor Feyerabends passie voor muziek en, op een aangrijpende manier, zijn liefde voor de liefde. Een memorabele epilog." - George Steiner, schrijver en filosoof.


De autobiografie van Paul Feyerabend, slechts enkele weken voor zijn dood voltooid, is het zelfportret van een van's werelds meest originele en invloedrijke intellectuelen. Feyerabend werd beroemd door zijn krachtige kritiek op de 'grote' wetenschap en 'grote' filosofie. Hij liet zien dat er niet weg naar de waarheid is, maar vele wegen; niet waarheid of rationaliteit, maar verschillende, wedijverende manieren om naar de wereld te kijken. 'Anything goes,' zei hij in zijn beroemdste boek, Against Method (1975).
In zijn autobiografie schrijft Feyerabend openhartig over zijn ervaringen in het Duitse leger aan het Oostfront, waar drie kogels hem kreupel en impotent maakten, over zijn aspiraties om operatenor te worden (een levenslange passie), over zijn ontmoetingen met de groten van zijn tijd (van Wittgenstein tot Brecht, van Popper tot Lakatos), over vele liefdesaffaires, vier huwelijken en een carri die zo rijk was dat hij op zeker moment posities bekleedde aan vier universiteiten tegelijkertijd. Zelden heeft een intellectueel van deze statuur zijn verhaal verteld met zoveel openheid, eerlijkheid en kennelijk plezier

Auteur Paul Feyerabend
ISBN/ EAN 9789056379308
Bindwijze Paperback
Pagina's 239
Uitgever Lemniscaat
Verschijningsdatum maart 2007
Afmetingen (H*B*D in mm) 215 x 144 x 22
Taal Nederlands
Reserveer dit boek